lördag 17 november 2012
Chiligryta
Högrev skärs i kuber (ca 3x3 cm) och fräses för att få färg och läggs i gjutjärnsgryta.
Paprika, chilifrukt, habanero samt solovitlök hackas och läggs i grytan.
Häll över öl tills det täcker allt, smula i en oxbuljongtärning. Krydda med spiskummin, oregano, koriander och andra valfria kryddor. Tillsätt lite kakao och liquid smoke.
Koka under lock till köttet nästan faller ihop när man petar på det. Tar ca 2-3 timmar.
Tillsätt kidneybönor, stora vita bönor samt majs och koka en stund till utan lock.
Servera med en klick creme fraiche och nacho-chips.
Till detta dracks det en tysk veteöl, Schneider Weisse Unser Aventinus Tap 6
Etiketter:
mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar